Krónika

Éttermek, kávéházak, bisztrók, sörözők, kocsmák, cukrászdák és street food helyek versenyeztek

Átadták a Klasszis TopDesign 2022 verseny turisztikai elismeréseit szerdán Budapesten

Huszonnégy díjat osztottak ki a Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége és a Pont Itt utazás/szállodák/gasztronómia szaklap közösen meghirdetett versenyén.

Éttermek, kávéházak, bisztrók, sörözők, kocsmák, cukrászdák és street food helyek versenyeztek
A zebegényi Natura Hill Vendégház és Étterem
Fotó: Naturahill.hu

A Klasszis TopDesign 2022 Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájnversenye, amely azokat a tervezőket és a szállás- valamint gasztrohelyek tulajdonosait, működtetőit szólította meg, akik helyt álltak a járvány miatt embert próbáló időkben, és arra fordították a bezártság és korlátozások idejét, hogy felújítsák, szépítsék és átalakítsák szálláshelyeiket, vendéglátóhelyeiket – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Idén főleg azon vendéglátó- és szálláshelyek jelentkezését díjazták, ahol a fenntarthatóság előtérbe kerül, vagy fenntarthatóan működnek. Figyelnek az alapanyag-beszerzésre, például arra, hogy ökomódon termesztett zöldségek, gyümölcsök kerüljenek a vendégek elé, a környékről, fenntartható gazdaságból származó élelmiszertermékeket szereznek be.

A versenyre tradicionális és modern stílusú, kisebb-nagyobb magyarországi éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák, kocsmák, hajók, cukrászdák, street food helyek, szállodák vendéglátóegységei, pincészetek, borászatok, irodai vendéglátóegységek, valamint magyarországi szálláshelyek nevezhettek. A versenyre 77 pályázat érkezett.

A gasztroterület kiemelt kategóriája idén az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható étterme 2022 volt, az elismerést a zebegényi Natura Hill Vendégház és Étterem kapta.

A Hotel & Spa & Wellness területen a kiemelt kategória 2022-ben Az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható szálláshelye volt, az elismerést a kétútközi Hotel Graefl Major nyerte el.
A két fő területen több díjat is kiosztottak, és közönségdíjakat is hirdettek. A nyertesek teljes listája itt érhető el.

Kapcsolódó írásaink