Krónika

Szegedieket kapcsoltak le: Izlandon is futtattak nőket

Észak-Európa volt a területük

Őrizetbe vettek négy embert és kezdeményezték a letartóztatásukat Szegeden, mert a gyanú szerint évek óta prostituáltak kihasználásából éltek – írta az MTI.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz J. Lajos harmincnyolc éves szegedi lakos és társai ellen. A férfi prostituáltként foglalkoztatott egy szegedi lányt Hollandiában, Dániában, illetve Izlandon és a megkeresett pénz nagy részét vagy egészét elvette a nőtől. J. Lajos barátja, a szintén harmincnyolc éves, szegedi P. Mihály egy másik lányt hasonlóan kizsákmányolt. Amikor börtönbe kellett mennie, másfél évre a barátjára bízta a nő felügyeletét, akit ezután J. Lajos Izlandon futtatott. J. Lajos rokona, J. Mária közreműködött abban, hogy a férfi a pénzt ingatlanokba fektesse, P. Mihály felesége pedig többször is felvett a prostitúció­ból származó összegeket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom