Krónika

Segít a turizmusnak a magyar gasztronómia

Étteremkalauz

Történelmi jelentőségű, hogy immár Magyarországnak is van olyan étterme, amely két Michelin-csillagos – mondta lapunknak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a hétfői Michelin-kalauz bemutató gáláját követően.

Hozzátette: büszkék lehetünk a szakácsainkra, hiszen ez az eredmény ő szakmai sikerük. Hangsúlyozta, erre az elismerésre régóta várt a szakma, a két csillag paradigmaváltást hozhat, minőségi váltást eredményezhet, aminek jelentőségét csak az első Michelin-csillag megszerzéséhez lehet hasonlítani. Guller megjegyezte: az elismerésnek köszönhetően minden bizonnyal több turista érkezik majd a magyar fővárosba, aminek következtében a gasztrokínálat színvonala is tovább emelkedhet. A népszerűsítésben sokat segíthet az az ötven külföldi újságíró is, akik két napon át ismerkedtek Budapest gasztronómiai kínálatával, nevezetességeivel. Szerepük már csak azért is lényeges, mert   a felmérések szerint legalább hétmillió gasztroturista él kontinensünkön.