Krónika

Nem válaszol a végrehajtó a család megkeresésére

Olaszliszkai lincselés

Hiába próbálkozik az Olaszliszkán 2006-ban halálra vert pedagógus, Szögi Lajos családja, október óta nem tudják elérni a végrehajtót, aki a nekik megítélt kártérítés kifizetését intézi – tudta meg a Blikk.

Tíz évvel ezelőtt negyvenhatmillió forintot ítélt meg nekik a bíróság, ez az összeg a kamatok miatt már hatvanmillió forintra emelkedett. Ám mivel annak idején az elítéltek nevén már nem volt értékesíthető vagyontárgy, így a kártérítést a mai napig nem kapta meg a család. Közben tavaly októberben a Szegedi Törvényszék ötmillió forint kártérítést ítélt meg nem jogerősen rossz tartási körülmények miatt a gyilkosság egyik elkövetőjének, ifj. H. Dezsőnek. Akkor a Szögi család jogi képviselője lapunknak elmondta, jogi lehetőség van rá, hogy ezt az összeget a végrehajtó lefoglalja és indítványozza a család kifizetését. „Telefonon nem lehet elérni őket, ezért írásban kérvényeztem, hogy az elítéltnek járó ötmillió forintot foglalják le és juttassák el az áldozat családjának, valamint nézzenek utána, a többi elítélt számára nem ítéltek-e meg hasonlóan magas összeget” – fogalmazott Helmeczy László. A Blikk szerint egyébként már idősebb H. Dezső és egy másik tettestárs is kért kártalanítást a rossz börtönkörülmények miatt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom