Krónika

Kétszázötvenezer forintot kapnak a hallgatók

Szétosztják az adományokat

A Károli Gáspár Református Egyetem vezetősége és a hallgatói önkormányzat összeült szerdán és megvitatták, miként juttassák el a tűzben érintett hallgatókhoz az összegyűlt mintegy harminchárommillió forintnyi adományösszeget – tájékoztatta lapunkat Zsengellér József.

Az egyetem rektorhelyettese elmondta, ez fejenként kétszázezer forintot jelent. A hallgatói önkormányzat továbbá úgy döntött, a félévből hátramaradt szociális segélyt szintén szétosztja a hallgatók között, ez ötvenegyezer forint fejenként, illetve az egyetem felkérte más felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatait is, hogy ha tehetik, szintén járuljanak hozzá a hallgatók segélyezéséhez. A balesetben elhunyt férfi özvegye ellátogatott a helyszínre, ahol az Egyházkerület főgondnoka a kerület és az egyetem nevében személyesen is kifejezhette részvétét. A család számára már 14,5 millió forint gyűlt össze.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom