Krónika

Uránt szállító konvojt támadtak meg Brazíliában

Tűzpárbaj

Fegyveres támadók tüzet nyitottak kedden Rio de Janeiro államban egy autókonvojra, amely uránt szállított Brazília angrai atomerőművébe.

A nukleáris fűtőanyagot szállító kamiont Frade város közelében egy tengerparti úton érte támadás, mintegy harminc kilométerre Angra dos Reistől, ahol az erőmű van. A konvojt kísérő rendőrök viszonozták a tüzet, de senki sem sebesült meg, és a támadóknak sikerült elmenekülniük. Az angrai erőművet üzemeltető Centrais Elétricas Brasileiras vállalat nyilatkozatban szögezte le, hogy a konvojjal szállított urán nem került veszélybe, a támadás nem késleltette a szállítmány célba juttatását. A latin-amerikai ország két atomreaktorának, az Angra 1-nek és az Angra 2-nek a működtetéséhez szükséges nukleáris fűtőanyagot egy állami üzemben állítják elő az Angra dos Reistől 130 kilométerre lévő Resende városában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom