Krónika

Újabb roham indult a szúnyogok ellen

Két módszerrel dolgoznak

Hétfőtől újabb hatvanezer hektáron, száznegyvennyolc település belterületén irtják a szúnyogokat a katasztrófavédelem irányításával – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-t.

 Mukics Dániel közölte, a héten Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Csongrád és Bács-Kiskun megyében, valamint Sopron térségében permetezik a kifejlett szúnyogokat. A sűrűn benőtt területeken – ahol a levegőből juttatott vegyszer nem érné el a rovarokat – autóról permeteznek. Az elmúlt héten a terveknek megfelelően harmincötezer hektáron, kétszáztizenhárom településen és Budapest hat kerületében irtották a vérszívókat. A Balatonon, a Tisza-tavon és a Duna mentén biológiai módszerrel gyérítették a lárvákat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom