Szilvalekvár, brüszke szörp és Macskazaj Gömörből
Gyümölcsfesztivált tartottak Gömörön
Kégl Ildikó
2015. szeptember 7. hétfő. 15:11
Frissítve: 2015. szeptember 8. 10:45
Lekvár, szörp, befőtt, gyümölcslé, pálinka. Szombaton, Aggteleken lépésről-lépésre megfigyelhettük, vagy akár meg is ízlelhettük, hogy a jó, magyar gyümölcsnek mennyi felhasználási területe van. A 7. Gömöri Gyümölcsfesztiválon bepillantást nyertünk a tájegység ételkészítési szokásaiba, a helyi gyümölcsfajtákba, miközben üstben főzték a szilvalekvárt, frissen préselték a paradicsomlevet. Színvonalas helyi produkciók és termékek között megkóstoltuk az egresből készült szörpöt is, amit errefelé brüszkének hívnak.