Krónika

Sajnos nem múlt el sérülések nélkül az idei szilveszter sem

Egy kislány arca tűzijátéktól sérült meg, háromszáz részeg és drogos került kórházba, Somogy megyében pedig ismeretlen okból nekiugrott a mentősöknek egy család

A megszokottnál kevesebben, de még így is csaknem hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a fővárosban szilveszterkor. Több súlyos és egy halálos baleset is történt tegnap hajnalban.

Országszerte csaknem háromezer, ebből csak a fővárosban több mint ezer riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren – közölte tegnap az Országos Mentőszolgálat kommuniká­ciós igazgatója az MTI-vel. Győrfi Pál elmondta, Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali négy óra közötti időszak volt különösen nehéz, az egységek folyamatosan dolgoztak. Az orvosokat országszerte tizenöt pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. Példaként említette, hogy egy nyolcéves kislány is megsérült egy tűzijátéktól.

Kiderült, közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem háromszáz részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, s e körből negyvenöt kiskorú volt. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos az M1 csatornán tegnap reggel arról beszélt, hogy az új év első éjszakáján mentőtámadás is történt. Somogy megyében egy epilepsziás gyerekhez hívtak kocsit, és a helyszínen valamiért dulakodás alakult ki, a mentődolgozókat is megtámadták. A mostani szilveszterkor a megszokottnál kevesebben, de még így is közel hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a fővárosban. A Police.hu tájékoztatása szerint számos súlyos és egy halálos baleset is történt szilveszter éjjelén és az új év első reggelén. A Hűvösvölgyi úton villamos gázolt halálra egy embert. Tegnap csaknem harminc balesetnél intézkedtek, s tizenöt ittas vezetőt is elfogtak a rendőrök.