Krónika

Minden szakterületet lefed a Kutatók éjszakája

Tudomány

A rovarevés, az autóalkatrészek digitális képalkotó vizsgálata és az okosház is téma lesz a pénteki Kutatók éjszakája Somogy megyei rendezvényein. A szervezők közlése szerint a Somogy megyét érintő százkilencven program harmadának a Kaposvári Egyetem campusai adnak otthont.

Az intézményben kiemelt figyelmet szentelnek az állatokról és a növényekről szóló ismeretterjesztésnek: a közönség előadást hallhat a nagy tejtermelésű tehénről, az intelligens répáról, és rovarétel-kóstolóval egybekötve szó esik a rovarok emberi, állati fogyasztásra való esetleges jövőbeni felhasználásáról. A Nyíregyházi Egyetemen a látogatók összemérhetik tudásukat az intelligens robotokkal, kipróbálhatják a virtuális hegesztést, a CNC-gépeket és a plazmavágást. A mezőgazdaság iránt érdeklődők szántóföldi gépeket láthatnak, megtudhatják a legfontosabb újdonságokat a korszerű élelmiszer-szárítási módszerekről. Lesznek kóstolók, és egy kísérleti napkollektorrendszer gyakorlati bemutatója is megtekinthető. A molekuláris kutatóintézetben az emberi sejtek mesterséges tenyésztéséről lesz előadás.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom