Krónika

Magyarországot ünnepli a Google

A keresőóriás nemzeti lobogónkkal nyitja oldalát

Nemzeti ünnepünk alkalmából a Google nyitólapján Magyarország lobogója jelenik meg a hazai IP-címről keresők számára.

A piros fehér zöld zászlóra kattintva először a szabadságharccal kapcsolatos hírek és tudnivalók jelennek meg. 

A Google nem először tesz ilyet. Rendszeresen képet vagy animációt ábrázoló úgynevezett doodle-t tesz fel a címoldalára ünnepekkor. Többek között tavaly augusztus 20-án, és október 23-án is így tett. A magyar zászlós doodle azonban csak a magyar IP címekről indított kereséseknél jelenik meg.

Az első ünnepi logóval köszöntött magyar ember Bartók Béla volt. A magyar zeneszerző, népzenekutató képe 2008. március 24-én jelent meg a Google kezdőképernyőjén, budapesti újratemetésének huszadik évfordulóján.

Az '56-os forradalom hatvanadik évfordulójára is ünnepi animáció került a Google magyar kezdőoldalára. 2011-ben, szültésének 118. évfordulóján Szent-Györgyi Albertet ünnepelték. 2014 májusában megemlékeztek a bűvös kocka feltalálásának 40. évfordulójáról is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom