Krónika

Magyarokat is evakuáltak a vulkánkitörés miatt

Újabb lávafolyamok Hawaiion

Az M1 információi szerint négy magyar család is veszélybe került a hawaii vulkánkitörés miatt. Az egyik család az evakuációt követően menedékhelyen töltötte az első napokat, majd rokonokhoz költözött a sziget egy távolabbi városába, a többi magyar pedig, távol a vulkántól, ismerősöknél keresett menedéket.

 Az egyik család otthonát körülvette a láva, így biztos, hogy oda már nem tudnak visszaköltözni. Hawaii tiszteletbeli magyar konzuljának tájékoztatása szerint az érintett tizenkét magyar jól van és biztonságban van. Egyelőre ügyintézésben kértek segítséget a konzultól, ilyen például a postai küldemények fogadása, miután a postai szolgáltatás is szünetel a régióban. A Kilauea vulkán folyamatos kitörései további károkat okozhatnak, a földrengések nyomán újabb repedések keletkeznek, és ezekből friss láva és mérgező gázok törnek fel.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom