Krónika

Magyar fiatal itáliai tragédiája

Grúziában szintén halálos balesetet szenvedett egy honfitársunk

Nyolc méter magasból zuhant a mélybe keddre virradóra, az észak-olaszországi Cinque Terre turisták körében népszerű vidékén egy huszonöt éves magyar egyetemista, aki a helyszínen meghalt.

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint a fiatalember hajnali fél háromkor esett le a magas töltésről a Santuario di Soviore nevű vallási épületegyüttes közelében, Monterosso község területén, a Ligur-tenger partvidékén elterülő La Spezia megyében. Noha a mentők hamar a helyszínre érkeztek, életét már nem tudták megmenteni. Olasz sajtóinformációk szerint a magyar fiatal vacsora közben lett rosszul a táborban, ahová társaival érkezett, majd kiment levegőzni. A sötétben nem látott jól, és a Soviore szentély nyolc méter magas faláról a mélybe zuhant. Holttestét a speziai kórházba szállították. Az olasz ügyészség boncolást rendelt el, amely kiderítheti, hogy rosszullét miatt halt meg, vagy a zuhanás okozta sérülései okozták a halálát. A tragikus hírt a konzul közölte a fiatalember édesapjával.

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap újabb tragédiáról számolt be. Grúziában kis létszámú magyar csoport túrázott a hegyekben, s a csapat egyik tagja olyan súlyos fejsérülést szenvedett. hogy életét vesztette. A miniszter hozzátette, az esetről egyelőre ennyi információ áll rendelkezésükre.