Krónika
Magyar csoki nyerte az Oscart
Tavaly a fagylatjukkal, idén sós-karamellás, mogyorós trüffellel tarolt a magyar Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awardson

Az angliai Great Taste Awardson a frissen kikísérletezett sós-karamellás, mogyorós trüffeljük nyerte el legjobban a zsűri tetszését. Az eredményhirdetésen kiderült, gazdag kakaó összetételének és harmonikus textúrájának köszönhette a magyar csokoládé a díjat.
- Mi kézműves csokoládéval és fagylalttal foglalkozunk, ezen a versenyen a sós-karamellás íz lett a befutó. Minden évben kitalálunk valami újat, idén a csonthéjas adalékkal kísérleteztünk, így jelent meg a csokoládéinkban a mogyoró, fagylaltjainkban pedig a pisztácia. Tavaly, a magyar indulók között volt olyan, aki tökmagolajjal, csilipasztával, mézzel vagy kukoricából készült tésztával nyert a kategóriájában – mesélte lapunknak Csomor Tamás, a Bonbonier Csokoládé Manukfaktúra egyik tulajdonosa, aki a vállalkozás üzleti részéért felel és társával, Erdélyi Nórával, aki a társaság chocolatierje, tavaly nyitottak üzletet a Király utcában. „A kézműves jelző a csokoládé tekintetében azt jelenti, hogy nem tartalmaz növényi pálmazsírt, adalékanyagokat és aromákat. Magas minőségű alapanyaggal dolgozunk kis mennyiségben, a termékek kézzel, illetve manufakturális körülmények között készülnek – magyarázta Csomor Tamás. – Igaz, árban nem tudunk versenyezni, de hiszünk a sikerben. A gazdasági növekedés magával hozza a foglalkoztatottság és a kereslet bővülését is. A minőségre egyre nagyobb a kereslet, de ennek a nagy cégek nem tudnak megfelelni. Márpedig a vásárló ma már pénzéért minőséget vár.