Krónika

Magyar akrobaták egy kínai manézsban

Cirkuszfesztivál

Ma kezdődik az észak-kínai Sicsiacsuang városában a 16. Wuqiao Nemzetközi Cirkuszfesztivál, amelyre tizennyolc ország harmincegy társulata kapott meghívást. Köztük van a magyar Face Team Akrobatikus Sportszínház is, ami nagy megtiszteltetés a magyar cirkuszművészetnek.

Kína egyik legismertebb cirkuszi fesztiválját kétévente rendezik meg, és minden alkalommal a világ legnagyobb cirkuszainak vezetőiből álló, tízfős zsűri bírálja a produkciókat az artistáktól, a légtornászokon és bohócokon át az új stílusú cirkuszi előadásokig. A bírák hat országból érkeznek, olyan nagytekintélyű szakmai szervezetektől, mint például a Moszkvai Nagycirkusz, az amerikai Firebird Productions vagy a Kínai Akrobaták Szövetsége. Az eredményhirdetés és a zárógála október 8-án lesz.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom