Krónika
Ma már nem a rossz minőségű étel szinonimája a menzakoszt
Gyermekek segítenek megtalálni a legkedvesebb konyhás nénit, bácsit
Amint azt Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója elmondta, a tizennyolc éven aluliak két-három százaléka szenved tejfehérje allergiától, a gyermekek mintegy két százaléka gluténérzékeny, a cukorbetegek száma pedig 4,3 ezrelék.
A kampány sajtótájékoztatóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arra emlékeztetett, a közétkeztetés 2015-ös megreformálása után az iskolákban huszonöt százalékkal csökkent az ételek átlagos sótartalma, valamint legalább ötven százalékuk ad teljes kiőrlésű péksüteményt a gyermekeknek, és az intézmények nyolcvankét százaléka biztosít friss gyümölcsöt és zöldséget nekik.
A verseny keretében a diétás recepteket április 2. és június 15. között várják, és a Merokanal.hu oldalon teszik közzé, míg a legkedvesebb konyhai dolgozóval készült fotókat pedig április 6-ig kell beküldeni az OGYÉI Élj könnyebben! Facebook-oldalára.