Krónika

Londonban futtatott lányokat bűntársával egy orosházi nő

Emberkereskedelem és szexuális kizsákmányolás

Néhány nappal ezelőtt az Egyesült Királyságban emberkereskedelem, üzletszerűen elkövetett szexuális kizsákmányolás és pénzmosás miatt hat és fél év szabadságvesztésre ítéltek egy harminckét éves orosházi nőt.

 Angol bűntársa, egyben férje, négy évet kapott. London frekventált részén béreltek lakást, ahol két ügynökséget is működtettek. Magyarországról toboroztak kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket, fizették a kiutazásukat, ezért azonban elvárták, hogy éjjel-nappal prostituáltként dolgozzanak, és bevételeik felét adják át nekik.

A házaspár számláján 2017 februárjáig több mint 180 millió forint jóváírás történt angol fontban, egy másik számlán további 40 millió forintnyi angol font folyt keresztül, egy házkutatás során pedig nyolcmillió forintnak megfelelő fontot találtak náluk. Az üggyel az angol sajtó is foglakozott. A Daily Mail arról írt, hogy  a pár egy weboldalt is üzemeltetett, amelyen több mint száz prostituált szolgáltatásait hirdette. A február 6-i ítélet előtt egy évvel közös nyomozócsoport alakult az ügy felderítésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és az angol Metropolitan Police együttműködésével, ennek vezetését magyar részről a Békés Megyei Főügyészségen látták el.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom