Krónika

Libanoni jogfosztott nőkön segít a Karitász

Támogatási szerződés

A Katolikus Karitász október végén indította útjára a libanoni bántalmazott migráns nőket és gyermekeket segítő támogatási programját, amelyben majdnem egy éven keresztül biztosítja a Bejrút közeli Olajfa Menedékház működését.

A kilencmillió forint értékű támogatási programot elindító szerződést Écsy Gábor, a Magyar Karitász igazgatója és Paul Karam, a libanoni Karitász elnöke írta alá Bejrútban. Libanonba évtizedek óta tömegesen érkeznek olyan női migráns munkavállalók, akik családoknál vállalják a háztartás vezetését, gyermekfelügyeletet. A jobb jövő reményében érkezők azonban számos alkalommal sok problémával szembesülnek, a vagyontárgyaik, dokumentumaik elkobzásától a mozgásszabadság korlátozásán, a bérek ki nem fizetésén át egészen a fizikai, szexuális és erkölcsi visszaélésekig. Emellett az országban élő menekültek és a helyi lakosok körében is előfordul a nőkkel szembeni erőszak, valamint családi és vallási okok miatti üldöztetés. Ezek miatt sokan menekülni kényszerülnek, és számukra a libanoni karitász által működtetett biztonságos menedékházak nyújthatnak ideiglenes otthont. Ott segítséget kaphatnak a problémáik megoldásához, irataik rendezéséhez, a jogos bérük utólagos kifizetéséhez.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom