Krónika

Lajcsi: Titokban kacsákat neveltek a vendégházamban

Szemüveg hiányában a bírónak kellett felolvasnia a zenész vallomását

Több halasztás után szeptember 13-án folytatódott Galambos Lajos tárgyalása, amelyben a zenészt, feleségét, Boglárkát, illetve kilenc társukat víz-, gáz- és áramlopással vádolja az ügyészség.

Felesége, a szintén a vádlottak padján ülő Boglárka elhagyhatta a tárgyalótermet, mert kérésére nem kell többé a kimerítő bírósági tárgyalásokra járnia. Ez nem azt jelenti, hogy bebizonyosodott az ártatlansága, csak a bíró eltekintett attól, hogy a háromgyermekes édesanya az ítélethirdetésig megjelenjen a tárgyalásokon. Mivel a vádlott otthon felejtette a szemüvegét, ezért Liziczay Sándor bíró volt kénytelen több mint hetven percen keresztül felolvasni harminckét oldalas vallomását. Furcsa módon tehát a bíró szájából hangzottak el a Lagzi Lajcsi néven ismertté vált zenész ellen felhozott vádak cáfolatai.

A vádlott az egész ügy hátterében egy Farkas Imre nevű romániai vállalkozót sejt, akit még Tatán ismert meg, és ott, illetve Mocsán is őt alkalmazta. Szerinte Farkas és csapata a mocsai birtok kisebb felújítása és karbantartásai során állítólag naposcsibéket és kacsákat nevelt az ideiglenes otthonukként szolgáló vendégház egyik szobájában, és mivel az állatoknak állandó magas hőmérsékletet kellett biztosítani, ezt szolgálhatta a szemle során feltárt illegális gázbekötés.

Hozzátette: ugyanez a brigád lehetett az, amelyik megfúrta a birtok vízvezetékét. A per november 21-én folytatódik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom