Krónika
Közétkeztetés: útmutatóval az egészségért
A dokumentum tartalmát tegnap ismertették az ellenőrzést végző tiszti orvosokkal és közegészségügyi felügyelőkkel. Az egyébként európai uniós programot a rendelet hatályba lépésével párhuzamosan indították el, és elsődleges célként azt tűzték ki, hogy az érintettekkel megismertessék a megújuló közétkeztetés folyamatát. Egyebek mellett tájékoztató kiadványokat készítettek, a legfiatalabbaknak mesekönyvben foglalják össze az egészséges táplálkozás alapjait, előnyeit, egy roadshow keretében pedig a következő hetekben negyven oktatási intézménybe jut el egy mozgó „prezentációs” busz.
Fontos tehát, hogy „hasznos információkat kapjanak” azok, akik az ételeket fogyasztják, és azok is, akik azokat elkészítik.
Fontos tehát, hogy „hasznos információkat kapjanak” azok, akik az ételeket fogyasztják, és azok is, akik azokat elkészítik.