Krónika

Közétkeztetés: útmutatóval az egészségért

Útmutatót készített a közétkeztetésben részt vevő intézményeknek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, mivel országosan, egységes szempontok mentén ellenőrzik majd a közétkeztetési rendelet előírásainak betartását.

A dokumentum tartalmát tegnap ismertették az ellenőrzést végző tiszti orvosokkal és közegészségügyi felügyelőkkel. Az egyébként európai uniós programot a rendelet hatályba lépésével párhuzamosan indították el, és elsődleges célként azt tűzték ki, hogy az érintettekkel megismertessék a megújuló közétkeztetés folyamatát. Egyebek mellett tájékoztató kiadványokat készítettek, a legfiatalabbaknak mesekönyvben foglalják össze az egészséges táplálkozás alapjait, előnyeit, egy roadshow keretében pedig a következő hetekben negyven oktatási intézménybe jut el egy mozgó „prezentációs” busz.

Fontos tehát, hogy „hasznos információkat kapjanak” azok, akik az ételeket fogyasztják, és azok is, akik azokat elkészítik.