Krónika

Katasztrófahelyzet Bajorországban a havazás miatt

Itthon életbe lépett a vörös kód

A nagy hideg miatt vörös kód figyelmeztetést adott ki az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Ilyenkor a bentlakásos szo­ciális intézményeknek is ellátást kell biztosítaniuk a hajléktalan embereknek, ha a diszpécserszolgálat azt jelzi, hogy a hajléktalanellátó rendszer nem tudja őket fogadni. A csaknem egy hete tartó havazás Németországban sok helyütt megbénította a közlekedést, Münchenben és Frankfurtban is körülbelül száz repülőjáratot kellett törölni. Életveszélyessé váltak a bajorországi erdők, és állandósult a közlekedési káosz. Ausztriában ötszáz katonát vetettek be a hóhelyzet miatt, Grünau im Almtal községből helikopterekkel egy diákcsoportot kellett evakuálni. A svájci Schwägalp településen egy lavina betört egy szálloda vendéglőjébe, betemette a szálloda előtt parkoló járműveket. Európában eddig legalább tizenheten vesztették életüket a rendkívüli időjárás miatt. Az Alpokban van, ahol több mint háromszáz centiméteres a hóréteg, amely a következő napokban tovább növekedhet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom