Krónika

Havas Henrik elismert egy vádat

Úgy tűnik, a műsorvezető végleg lekerül a képernyőről

Havas Henrik, az ATV felfüggesztett műsorvezetője, akit az elmúlt időszakban több nő vádolt meg zaklatással, állítólag elismerte az egyik ellene felhozott vád jogosságát.

Sajtóértesülések szerint Havast az ATV végleg letilja a képernyőről. A csatorna a Blikknek megerősítette, hogy a döntésben Görög Zita ügye is közrejátszik. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a napokban ismét előkerült egy több éves felvétel, a Hal a tortán című műsor egyik adása, amelyben Görög Zita kikéri magának, hogy Havas a forgatásra vezető úton inzultálta. „Többé ne érjen a kezemhez és a combomhoz! Komolyan, ez sértő!“ - mondta a műsorban Görög Zita, akitől Havas ott és akkor bocsánatot is kért.

Az Index azt tudta meg az ATV illetékeseitől, hogy Havas ügyében még nem született meg a végleges letiltásról szóló döntés, viszont Havas Henrik a csatorna e heti megbeszélésén elismerte, hogy valóban küldött egy vibrátort Molnár Anikónak, mert úgy gondolta, ez jó vicc.

A műsorvezetőt korábban Baukó Éva celeb vádolta szexuális zaklatással, majd Molnár Anikó következett, legutóbb pedig egy üzletasszony nyilatkozott Havas inzultálásáról.

A műsorvezető a vele kapcsolatban megfogalmazott vádakról nyilatkozott a Megyei Hír címet viselő portálnak, ahol Baukó Éva és Molnár Anikó kapcsán érdemben nem beszélt, Görög Zitával kapcsolatban azt mondta, hogy Görög a TV2  Hal a tortán című műsorában szerepet játszott, ő volt „az előkelő úrinő, aki néha hisztizik“. „Na, de hát nincs ezzel semmi baj, ezek a műsorok így készülnek“ – tette hozzá, arról az állításról pedig, hogy egykori üzlettársát is zaklatta, azt mondta: az egyik női üzlettársa még 2006-ban elhunyt, a másik pedig a felesége. „Ha az a hölgy szerepelt a TV2-ben, akire én gondolok, akkor azt tudom mondani, hogy egy csalódott nőről van szó, jelentsen ez bármit is. A hoppon maradt nők piszkosul tudnak gyűlölködni“ – mondta Havas, akit nem lepett meg az ATV döntése, hogy leveszik a képernyőről. Hozzátette: a csatorna közölte vele, hogy nem tart igényt a szerződése kitöltésére. Havas álláspontja szerint viszont az ATV köteles lesz megtéríteni a felmondással okozott kárt, mivel ő nem szegett szerződést.

Forrás: Index, Blikk, TV2, Megyei Hír