Krónika

Három év börtönt kapott a pokémonozás közben gázoló férfi

A 36 éves japán sofőr a telefonján játszott, mikor elsodorta a kilencéves kisfiút

Három év börtönbüntetést kapott az a teherautósofőr Japánban, aki tavaly halálra gázolt egy kilencéves kisfiút, miközben Pokémon Góval játszott.

keita
Noritake Keita mindössze kilencéves volt (asahicom.jp) 
Az iskolából hazafelé tartó Noritake Keitát tavaly október 26-án gázolták halálra egy gyalogátkelőhelyen az Aicsi prefektúrabeli Icsinomijában.

A 36 éves sofőr, Nobuszuke Kavai később bevallotta a rendőröknek, hogy az anyósülésen lévő okostelefonján pokémonozott, amikor elütötte a fiút. Az ügyészek négy év börtönbüntetést kértek a férfinak.
A szerdai ítélethirdetéskor a bíró "súlyos bűncselekménynek" nevezte a férfi tettét, aki - mint fogalmazott - rendszeresen játszott vezetés közben a kiterjesztett valóságon alapuló videojátékkal.
A férfi ügyvédjei felfüggesztett büntetést próbáltak elérni azzal az indokkal, hogy az áldozat nem hallgatott a bátyjára, amikor az figyelmeztette, hogy lépjen hátra, nehogy elüssék.
Noritake Takatosi, az áldozat 46 éves édesapja "túlságosan enyhének" tartja a hároméves büntetést és tervezi, hogy beperli a sofőrt.
Azóta, hogy a kiterjesztett valóságon alapuló videojáték tavaly júliusban letölthetővé vált Japánban, több halálos gázolás is történt az országban a játék miatt.