Krónika

Hamarosan kiadhatják hazánknak a román orvost

Szerelemféltésből gyilkolt

Akár szeptemberben kiadhatja Románia azt a férfit, aki 2016 augusztusában Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, az asszonyt megölte, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette.

 Ahogy korábban írtuk, a román hatóságok csak a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntetőeljárás lezárulása után adják át a román orvost Magyarországnak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az ügyben legutóbb 2018 januárjában fordult a román ügyészi szervekhez, akik közölték, hogy a gyanúsított a kiszabott három év és négy hónap börtönbüntetéséből feltételesen 2018 szeptemberében szabadulhat, illetve ha erre nem kerülne sor, akkor a büntetését 2020. január 20. napján tölti le – írta a Bors. A Sátoraljaújhelyen praktizáló román tüdőgyógyász 2016. augusztus 31-én egy hétéves ikerpár szeme láttára saját otthonukban rálőtt az édesanyára és az édesapára. A nő nem élte túl a támadást, férje állapota sokáig válságos volt, fél oldalára lebénult, végül sikerült felépülnie. A gyilkosság után a nagyváradi származású férfi Romániába menekült, saját bevallása szerint ott akart öngyilkos lenni, mivel nem akarta, hogy magyar földbe temessék, de a rendőrök időben elkapták. Szerelmes volt áldozatába, akivel állítása szerint együtt is élt egy rövid ideig, megígérte neki, hogy összeházasodnak, de a nő mégis visszament a családjához.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom