Krónika

Elkészült az iskolai menzakörkép

Kevesebb só és cukor

Csökkent az elmúlt három évben a közétkeztetésben kínált ételek só- és cukortartalma, több zöldséget és gyümölcsöt kínálnak, és számos új étel jelent meg a menzákon – ez derül ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) közleményéből.

Egy 2015 szeptemberétől kötelezően alkalmazandó kormányrendelet eredményességét vizsgálták meg, amelyből kiderült, hogy javult a közétkeztetés. A rendeletet számos korábbi felmérés előzte meg, amelyek szerint az akkori étrend nem felelt meg a korszerű táplálkozás irányelveinek. A jelentés szerint még ma is probléma, hogy az iskolákban az ebédre szánt idő nagyon kevés.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom