Krónika

Biztosra ment LynLee: kétszer született meg

Sikeresen túlélte egy texasi baba azt az igen ritka beavatkozást, amelynek köszönhetően gyakorlatilag kétszer született meg.

A várandós Margaret Boomer méhében ugyanis egy vizsgálat során daganatot fedeztek fel, így a terhesség huszonharmadik hetében olyan műtétet kellett rajta végrehajtani, amely alatt a magzat szinte teljesen kikerült az anyaméhből – tudósított a CNN. Egy olyan ritka elváltozásról van szó, amely a várandósság alatt a magzat farkcsontján fejlődik ki, és az esetek felében a gyermek „jól viseli a daganatot”, így azt csak a szülés után távolítják el. Az esetek másik felében azonban a kinövés elszívja a babától a vérellátást, és ez a halálához is vezethet. A texasi Margaret Bommer esetében azonban a beavatkozás sikeres volt: miután a nő méhéből kiemelték a gyermeket és eltávolították róla a daganatot, visszatették az anyaméhbe. A babát LynLee-nek keresztelték el, és a terhesség harminchatodik hetében, császármetszéssel másodszor is megszületett.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom