Krónika
Hogyan válasszuk ki a tökéletes kést?
Egyszerű tanácsok

A szakácskés egy sokoldalú eszköz, széles, ívelt pengével zöldségek, hús szeletelésére és ételek darálására. A japán változat, a santoku kés könnyebb és laposabb pengével rendelkezik.
A hámozó- és univerzális kések kompaktak és precízek, ideálisak gyümölcshámozáshoz és apró, kényes feladatok elvégzéséhez.
A recés késeket kenyér és paradicsom vágására tervezték. Ez az él lehetővé teszi a puha pékáruk és a csúszós felületű ételek precíz vágását anélkül, hogy összetörné őket.
A faragókések hús csontoktól való elválasztására, halak vágására és készételek szeletelésére szolgálnak.
A sajt-, vaj- és díszítőkések speciális eszközök a lágy sajtokkal való munkához, a paszták és pástétomok felviteléhez, valamint a dekoratív minták létrehozásához.
Steak kések – jellemzően recés pengével a tiszta vágás érdekében az asztalnál; gyakran fa nyéllel.
A kültéri és taktikai kések – legyenek azok zsebkések, túlélőkések vagy bozótvágó kések – strapabíróak és megbízhatóak a konyhán kívüli használatra.
A penge alakja, a pengerögzítés típusa és a markolat kialakítása mind befolyásolja a kés kényelmét és hatékonyságát. Ezen tulajdonságok ismerete segít kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelő eszközt.
