Krónika
Tömeges ételmérgezést előztek meg

Rendszeresen tart országszerte ellenőrzéseket a Nébih, most Budaörsön lépett akcióba. Az ellenőrzés színhelye a Bleyer Jakab Általános Iskola főző - és tálalókonyhája volt. A Nébih közleményében az áll: a jogsértő neve Julienne Kft. A közétkeztető cég azzal követte el a jogsértést, hogy öt tétel lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszert tartott a konyhájában. Valamint két tétel olyan élelmiszert, ami szaknyelven szólva nem nyomon követhető, magyarán azt sem tudni, honnan került oda. A Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága azonnal megtiltotta ezek forgalomba hozatalát és felhasználását.
Mint a közleményből kiderül, összesen 21 kiló élelmiszert foglaltak le. Megkérdeztünk egy szakértőt, aki elmondta, hogy ennyi alapanyagból legalább kétszáz adag ételt lehetett volna főzni a gyerekeknek. A budaörsi közétkeztető cég, a Julienne Kft. most azzal védekezik, hogy a náluk talált lejárt és azonosíthatatlan élelmiszer alapanyagból nem is akart főzni. Persze akkor felmerül a kérdés, miért voltak ott a főzőkonyhában, miért nem dobták ki azokat egytől egyig?
A Nébih rendszeresen ellenőrzéseket folytat, szerencsére hasonló eset csak nagyon ritkán fordul elő. A jogsértések listájára az elmúlt két évben összesen öt közétkeztetéssel foglalkozó cég került fel, legutóbb a Nagykőrösön szolgáltató és ételmérgezést elkövető Eatrend Kft.
Még nem tudni, milyen büntetést ró ki a Nébih, a Budaörsön menzát adó Julienne Kft. ellen indított hatósági eljárás a mai napig nem zárult le.