Krónika
A hús, amely javítja az agy kognitív funkcióit
Az immunrendszernek és az izomzatnak is hasznos

Azonban a szarvashús nem népszerű, annak ellenére, hogy sovány, gazdag íze és alacsony a kalóriatartalma.
A szarvashús azért is népszerű, mert sokoldalúan felhasználható, így alkalmas húsgombócok, sültek, hamburgerek és pörköltek készítésére. A szarvashús valamivel nagyobb mennyiségű fehérjét tartalmaz, mint más vörös húsok, így tökéletes hústípus azoknak, akik a fogyás érdekében növelik a fehérjebevitelüket.
A szarvas teljes mennyiségben tartalmazza az esszenciális aminosavakat, és a linolsavat, ami egy olyan zsírsav, amelyre a szervezetünknek szüksége van, de saját maga nem képes előállítani.
A legtöbb szarvashús nagyon sovány, ami azt jelenti, hogy nincs magas zsírtartalma, és ezért kevesebb kalóriát tartalmaz, mint más húsok. A vadhús egészségesnek számít, mivel nagyon kevés telített zsírt és koleszterint tartalmaz. Az elfogyasztott telített zsírok mennyiségének csökkentése állítólag segít csökkenteni a szívroham, a szívbetegségek, az erek eltömődésének kockázatát. Az olyan soványabb húsokra való áttérés, mint a vadhús, nagyszerű módja annak, hogy több sovány húst adjon az étrendjéhez. Ez egy nagyszerű lehetőség mindazok számára is, akik aggódnak a koleszterinszintjük miatt.
A vérszegénység egy olyan egészségügyi állapot, amely akkor jelentkezik, ha a szervezet nem termel elegendő vörösvértestet – ennek az állapotnak a tünetei a fáradtságtól, a gyors szívveréstől, a sápadt bőrtől és a szédüléstől terjednek. Számos tényező járul hozzá a vérszegénységhez, de az ásványi anyagok és a fontos vitaminok hiánya a leggyakoribb. Szerencsére a vadhús kiváló forrása az ásványi anyagoknak és vitaminoknak, például a B-vitaminoknak, amelyek segíthetnek az egészséges vörösvértestek előállításában.
A vadhús gazdag cinkben, egy olyan alapvető ásványi anyagban, amely fontos szerepet játszik a szervezetünkben. A cink segít az immunsejtek normális fejlődésében és növekedésében és megakadályozza a gyulladások által okozott oxidatív stresszt is.
A vadhúsban található cink megfelelő bevitele csökkenti a nátha tüneteit és a hűvös területeken a gyermekek és felnőttek körében gyakori légúti fertőzések időtartamát.
A szarvashús gazdag fehérjékben, alapvető tápanyagokban, amelyek testépítő élelmiszerek. Egyik legnagyobb előnyük, hogy segítik a testszövetek helyreállítását.
Mivel a fehérje az izmok, a csontok, a porcok és a bőr építőköve, az elegendő fehérje az étrendben növeli az izomtömeget. A vadhús L-glutamint is tartalmaz, amely segíti az izmok regenerálódását. Ezenkívül az L-glutamin-kiegészítők szedése csökkenti az izomfájdalmat és felgyorsítja a regenerálódást.
Az általunk fogyasztott ételek fajtái nagy hatással vannak az agyunk egészségére. A szarvashús például olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek javítják az agy kognitív funkcióit, fokozzák a memóriánkat és finomítják a fókuszálást.
A szarvashúsban található B12-vitamin javítja a memóriát és a tanulási képességet.A B3-vitamin segít megelőzni a kognitív hanyatlást, amely olyan betegségeket okoz, mint az Alzheimer-kór.A B6-vitamin viszont segít javítani a mentális egészséget és fokozza a hangulatot.
A legtöbb szarvasra vadászó tudja, hogy a vadhús az egyik legkörnyezetbarátabb húsfajta. A szarvasok a legtermészetesebb állapotukban, vegyszerekkel való érintkezés nélkül élnek. Miután az emberek elfogyasztják a vadhúst, az humán salakanyagok javítják a tápanyagkörforgást, javítják a talaj termékenységét és a felső talaj általános egészségét is, ami nagy érték a szarvasok által fogyasztott vadnövények növekedése szempontjából A szarvasok természetes élőhelyükön viszonylag kevés erőforrást fogyasztanak. Más vadállatok, az őz vagy akár a szarvas alig merítik ki az erőforrásaikat például a szarvasmarhához képest. A vadon élő növények aligha fognak eltűnni, hogy táplálékhiányt okozzanak a szarvasok számára.
Ráadásul a természet fenntartható mennyiségű táplálékot biztosít a vadon élő állatok számára, ellentétben a tenyésztett állatokkal.