Krónika
Jó a gyomornak, a szemnek és az ízületeknek
Az aloe vera lében rengeteg vitamin van
Az aloe vera lé készítése nagyon egyszerű folyamat.
Kezdje azzal, hogy leszed néhány levelet az egészséges, érett aloe vera növényről. Ezután óvatosan vágja be a leveleket. Szedje ki a gélt, amit lát, és keverje össze vízzel.
Az aloe vera lé mindenekelőtt antioxidánsokat tartalmaz, vagyis olyan anyagokat, amelyek segítenek csökkenteni az olyan betegségek kialakulásának esélyét, mint a cukorbetegség és a szívbetegség. Az aloe vera juice azonban a megelőzésen túlmutató előnyöket is kínál.
A hagyományos gyümölcslevek nem mindig egészségesek. Kezdjük azzal, hogy nem mindegyikben van nagy százalékban valódi gyümölcs. Sokukban hozzáadott cukor is van, méghozzá rengeteg. Az aloe vera juice azonban egészséges választás. Egy adag nem tartalmaz sok fehérjét, zsírt vagy szénhidrátot, viszont csak nyolc kalóriát és kevés cukrot.
Ha aloe vera levet iszunk, akkor hidratáltak leszünk. Ez extra nedvességet ad a bőrnek, és így kisebb lesz az esélye a pattanások kialakulásának is.
Az aloe vera lé textúrája befolyásolhatja a széklet állagát, mégpedig úgy, hogy lágyabbá teszi azt.
Csökkentheti a gyomorégést is. Gyomorégés akkor keletkezik, amikor a gyomorban lévő sav felvándorol a nyelőcsőbe. Egy tanulmány eredményei azt mutatták, hogy az aloe vera lé enyhítheti a gyomorban lévő sav egy részét, ami gyomorégést okoz.
Az aloe vera lé tele van béta-karotinnal, egy antioxidánssal, amely jellemzően a narancssárga és sárga zöldségekben és gyümölcsökben található. A szervezete a béta-karotint A-vitaminná alakítja át, amely vitamin a szem általános egészségéhez kapcsolódik.
Az aloe vera lé C-vitamint – egy sokoldalú vitamint, amely például segíti az immunrendszer működését –, valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. Az izomfájdalommal küzdő embernek gyakran alacsony a kalcium- és magnéziumtartalma. Az aloe vera lé fogyasztása pótolhatja ezeket, ha az étrendben kevés van belőlük.