Krónika

A BKK-járműveken buktak le

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerségi megállapodás keretében júniusban is több ellenőrzést végzett a közösségi közlekedési járműveken; a megállóhelyeket és azok környékét is érintő, június 6. és 28. között tartott akcióban több embert is elfogtak.

A BKK-járműveken buktak le
A 4-es és 6-os villamosok vonalán június 28-án négy, különböző bűncselekmények miatt körözött embert fogtak el, illetve állítottak elő (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Purger Tamás

A BRFK csütörtökön a police.hu oldalon azt írta, hogy a rendőrök június 6-án a 72-es és a 83-as trolibuszok vonalán tartottak akciót, amelynek során az egyik megállóban egy garázdaság miatt körözött férfit fogtak el.

A 1-es és 1A villamosok vonalán június 12-én egy szabálysértés miatt keresett embert fogtak el az egyik megállóban – tették hozzá.

A 4-es és 6-os villamosok vonalán június 28-án négy, különböző bűncselekmények miatt körözött embert fogtak el, illetve állítottak elő.

Köztisztasági szabálysértés és közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt egy-egy helyszíni bírságot szabtak ki, egy emberhez pedig orvost kellett hívni.

A közlemény szerint a járatok vonalán a rendőrök a közúti közlekedési jogsértések esetén is intézkedtek: előállítottak egy ittas autóvezetőt, és több bírságot szabtak ki vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, elsőbbségadás elmulasztása, záróvonalon megfordulás, irányjelzés elmulasztása, tilosban megállás és biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Kapcsolódó írásaink

Bankot robbantott a skandi-nyertes

ĀA Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint július 10-én megtartották a 28. heti Skandináv lottó sorsolást