Krónika

Taylor Swift után neveztek át egy német várost

Az énekesnő turnéja iránt hatalmas az érdeklődés

2023-ban kezdődött el Taylor Swift The Eras Tour névre keresztelt turnéja. Számos országban ad koncertet, a turné csak decemberben fejeződik be. Jelenleg az európai szakasz zajlik, pár nappal ezelőtt az Egyesült Királyságban koncertezett, hamarosan pedig Németországban áll színpadra. Mivel Taylor Swiftre nagyon sokan kíváncsiak, ezért Gelsenkirchen vezetése különleges módon várja az énekesnőt – adta hírül az Elle.hu.

Taylor Swift után neveztek át egy német várost
Gelsenkirchent Swiftkirchenre nevezték át
Fotó: AFP/Andre Dias Nobre, MH

Taylor Swift egymás után látogat el az európai városokba, és lép fel a legnagyobb stadionokban. Az énekesnő turnéja iránt hatalmas az érdeklődés, a nyári koncertekre már tavaly elkeltek a jegyek. Az Eras Tour keretein belül számos nagyvárosba ellátogat, többek között Németországban is fellép – tájékoztatott a portál.

München és Hamburg mellett Gelsenkirchenben is láthatják a rajongók, a város vezetése ezért úgy döntött, ideiglenesen átnevezik a várost, az új neve pedig Swiftkirchen lesz. Ez már meg is jelent a város honlapján, és több táblát is elhelyeztek a forgalmasabb csomópontokon.

Nagyszerű ötlet Gelsenkirchent ideiglenesen „Swiftkirchenre” átnevezni. Polgármesterként természetesen nagyon boldog vagyok, hogy Taylor Swift, jelenleg a világ legsikeresebb énekese háromszor lép fel Gelsenkirchenben. A nemzetközi figyelem tehát ismét városunk felé fordul – nyilatkozta a város polgármestere, Karin Welge.

A város neve nem lesz örökre Swiftkirchen, csupán az Eras Tour ideje alatt, július 17. és július 19. között fogják így nevezni.

Mivel Taylor Swift koncertjeire nagyon sokan kíváncsiak, ezért a város vezetése más módokon is szeretne kedveskedni a rajongóknak. A koncertek előtt lesz Taylor Swift tematikájú villamos, emellett partikat is tartanak városszerte.

Kapcsolódó írásaink