Krónika

Csalókat fogtak el

Koncertjegyeket, focimeccsekre szóló belépőket hamisítottak

Elfogtak a rendőrök két gyöngyösi férfit, akik hamis belépőjegyeket árultak az interneten. Még vizsgálják, hány embert károsíthattak meg – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Csalókat fogtak el
Maga állított elő eredetinek látszó koncertjegyeket, focimeccsekre szóló belépőket, amelyeket QR-kóddal is ellátott (képünk illusztráció)
Fotó: Image Source via AFP/Kathleen Finlay

Mint írták, az egyik férfi a kihallgatásán azt mondta, hogy könnyű pénzkereseti lehetőségnek gondolta, amit csinált. Látta, hogy az interneten sokan hirdetnek különböző rendezvényekre belépőket, ezért az egyik legnagyobb adok-veszek oldalra regisztrált.

Először kéz alól vett elektronikus belépőket kínált, majd maga állított elő eredetinek látszó koncertjegyeket, focimeccsekre szóló belépőket, amelyeket QR-kóddal is ellátott. Szinte valamennyi bankban volt számlája. Mobilinternettel intézte a hirdetéseket, a telefonjában a kártyákat gyakran cserélte, mert úgy gondolta, hogy így kisebb az esélye annak, hogy lebukik.

A rendőrség példaként említette, hogy egy békéscsabai férfi idén januárban 100 ezer forintot fizetett a csalónak egy Depeche Mode koncertjegyért.

A Mátrix Projekt keretében országszerte az online bűncselekmények felderítésén dolgozó békéscsabai rendőrök a két férfival együtt gyanúsítottként hallgattak ki egy harmadik embert is, aki fogadta a bankszámláján csalással szerzett pénzt. Ellene is büntetőeljárás indult pénzmosás gyanúja miatt.

A két jegyüzért csalással gyanúsítják – írták.

Kapcsolódó írásaink