Krónika

Több mint száz veszélybe került delfint mentettek meg állatvédők

Az elmúlt 26 évben a régióban még nem fordult elő ilyen mértékű partravetődés

Több mint száz, a sekély partmenti vizekben veszélybe került delfint sikerült a nyílt tengerbe visszaterelnie az állatvédőknek Cape Codnál.

Több mint száz veszélybe került delfint mentettek meg állatvédők
A Massachusetts melletti félsziget partvidékén mintegy 125 atlanti fehérsávos delfin került veszélyesen közel a sekély vizekhez
Fotó: AFP/International Fund for Animal Welfare (FAW)/Handout

A Massachusetts melletti félsziget partvidékén mintegy 125 atlanti fehérsávos delfin került veszélyesen közel a sekély vizekhez. Tizenhárom állat elpusztult, egy szenvedéseinek pedig véget kellett vetni – számolt be róla a mentés irányításában segédkező nemzetközi állatjóléti alap (IFAW).

A nonprofit szervezet közleményében hozzáfűzte, hogy az elmúlt 26 évben a régióban még nem fordult elő ilyen mértékű partravetődés. Az okát nem tudták megállapítani.

Cape Codon ugyanakkor a partvidék szaggatottsága és az árapály váltakozása miatt gyakoriak a partravetődések.

Az állatvédők – a szervezet 25 munkatársa és mintegy száz önkéntes – a hétvégén több kisebb csapat atlanti fehérsávos delfint terelt vissza a partoktól a mély vízbe.

A mentésen dolgozók munkáját több intézmény, köztük a Bálna- és Delfinvédelmi Központ, a Tengerparti Tanulmányok Központja, az AmeriCorps of Cape Cod és a New England Akvárium is támogatta.

Kapcsolódó írásaink