Krónika

Laura a lottónyeremény után lecserélte a párját

A tervezett házasságukat megakadályozta a 3,6 millió fontos értékű főnyeremény

Egy angol pár 2021-ben nagyon boldog volt, mert havi tízezer fontot nyert harminc éven keresztül a National Lottery lottójátékon. A 3,6 millió fontos értékű főnyeremény azonban megváltoztatta a kapcsolatukat.

Laura a lottónyeremény után lecserélte a párját
Sok párkapcsolatot tett tönkre a milliós lottónyeremény (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Ana Arevalo

A negyvenéves Laura és a 39 éves Kirk 2021-ben 10 000 font értékű, harminc évre szóló életdíjat nyert. A nő felmondott a munkahelyén, vettek egy luxusautót, kifizették Kirk mérnöki mesterdiplomáját, és közösen tervezték a jövőt.

„Együtt akartunk ingatlanokat vásárolni, azonban a főnyeremény után kapcsolatunk fokozatosan megromlott. Megpróbáltam megjavítani, de Laurát nem érdekelte, sznob és felsőbbrendű lett. Amikor világossá vált, hogy a tervezett házasságból nem lesz semmi, megkérdeztem tőle, hogy mi a helyzet a lottónyereményünkkel? Azt mondta, hogy az nem a miénk, hanem egyedül az övé, mert a nyertes szelvényt az ő kártyájával vásárolta. Hiába hivatkoztam arra, hogy azzal a feltétellel nem fizetett lakbért, ha heti 25 fontért vásárol lottót a nevünkben” – mesélte Kirk a The Sunnak.

Mivel a brit törvények szerint szerencsejáték-nyeremény még házaspárok esetén sem közös szerzemény, így Laura már új barátjával költözött egy félmillió fontos kastélyba.

A kisemmizett Kirk csak azzal vigasztalódik, hogy még jó, hogy a nyereményük után a mérnöki munkáját nem adta fel.

Kapcsolódó írásaink

Valaki multimilliomos lett

ĀA Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint június 26-án megtartották a 26. heti Skandináv lottó sorsolását