Krónika

Ezzel a három gyümölccsel helyreállíthatja a gerincét

Mindegyik olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek helyreállítani a porckorongokat

Vegye be ezt a három gyümölcsöt az étrendjébe, és biztosítsa gerincének a gyógyulást. Mindegyik olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek helyreállítani a porckorongokat, a gerinc mozgékonyságát és rugalmasságát biztosító szöveteket – írta a Kubnews.ru.

Ezzel a három gyümölccsel helyreállíthatja a gerincét
A füge fogyasztása is segít helyreállítani a porckorongot (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/dpa/Patrick Pleul

Ezeknek a szöveteknek az erősítése lehetővé teszi, hogy a csigolyák megfelelően igazodjanak, és felvegyék természetes helyzetüket. E hatás elérése érdekében ajánlott minden este lefekvés előtt fogyasztani másfél hónapon keresztül egy fügét, öt szárított sárgabarackot és egy szilvát.

A gerince alvás közben a megfelelő testtartás révén regenerálódik. Íme néhány tipp, amely segít abban, hogy gerince alvás közben a megfelelő helyzetben legyen:

  • Használjon ortopéd matracot és párnát. Ezeket kifejezetten úgy tervezték, hogy támogassák a gerinc természetes görbületét.
  • Válassza ki a megfelelő alvási pozíciót. A gerinc számára a legkedvezőbb pozíciók a háton vagy az oldalon való alvás. Ha inkább az oldalán alszik, helyezzen párnát a térdei közé, hogy enyhítse a csípőre és a gerincre nehezedő terhet.
  • Kerülje a hason alvást, mivel ez további terhet okozhat a gerincében.
  • Lazítson lefekvés előtt. A gyengéd jóga vagy meditáció gyakorlása segíthet ellazulni és felkészülni az alvásra.
  • Ne feledkezzen meg a hát- és hasizmokat erősítő gyakorlatokról sem. Ez segít a gerincét a megfelelő helyzetben tartani alvás közben.

Ha azonban komoly hát- és gerincproblémái vannak, ajánlott orvoshoz fordulni szakszerű tanácsadás és kezelés céljából.

Kapcsolódó írásaink