Krónika

A németek kiadták az egyik feltételezett antifa támadót + VIDEÓ

A 23 éves fiatalt tavaly decemberben fogták el Berlinben

Kiadta a német hatóság Magyarországnak a tavaly februárban Budapesten elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények egyik feltételezett elkövetőjét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Police.hu oldalon pénteken.

A németek kiadták az egyik feltételezett antifa támadót + VIDEÓ
Kiadta a német rendőrség a magyar hatóságoknak azt a 23 éves német állampolgárt, aki a fővárosban elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények egyik feltételezett elkövetője
Fotó: youtube.com/képernyőfelvétel

A tájékoztatás szerint a 23 éves német állampolgárt európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján tavaly decemberben fogták el Berlinben.

A BRFK életvédelmi osztályának nyomozói pénteken az osztrák–magyar határon vették át a férfit, majd Budapestre szállították – ismertette a rendőrség.

Közölték, hogy életveszélyt okozó testi sértés kísérletének és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a vallomástételt megtagadta.

Hozzátették, a gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Object box

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a 2023 februárjában elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények kapcsán a budapesti rendőrök három embert azonnal elfogtak. További tizennégy elkövető ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, közülük eddig hármat fogtak el külföldön, az egyikük kiadatása történt meg pénteken.

Kapcsolódó írásaink