Krónika

Fekete mágia vádjával őrizetbe vettek egy államtitkárt

A büntető törvénykönyv nem üldözi a boszorkányságot

A Maldív-szigeteki rendőrség csütörtökön közölte: őrizetbe vették a környezetvédelmi államtitkárt, akit a helyi média szerint azzal vádolnak, hogy fekete mágiát alkalmazott Mohamed Muizzu elnök ellen.

Fekete mágia vádjával őrizetbe vettek egy államtitkárt
A helyi lap szerint Samnaz asszony fekete mágiát űzött, amelynek célpontja Muizzu elnök volt (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

Fatimat Samnaz Ali Szalimot, az indiai-óceáni szigetország környezetvédelmi, éghajlatváltozási és energiaügyi államtitkárát vasárnap állították elő két másik emberrel együtt a fővárosban, Maléban – közölte a rendőrség.

Az államtitkárt a nyomozás idejére előzetes letartóztatásba helyezték.

A Sun című helyi lap szerint Samnaz asszony fekete mágiát űzött, amelynek célpontja Muizzu elnök volt. A rendőrség az értesülést nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A szigetországban, ahol az iszlám államvallás, kétféle törvénykezés van életben. A büntető törvénykönyv nem üldözi a boszorkányságot, de ez a cselekmény a saría (iszlám törvénykezés) szerint hat hónapi elzárással büntethető.

A szigetország lakói gyakran fordulnak a hagyományos szertartásokhoz abban a meggyőződésben, hogy a segítségükkel előnyre sikerült szert tenniük, illetve rontást hozhatnak az ellenségeikre.

Tavaly Manaduban egy 62 éves nőt három szomszédja halálra késelt, miután fekete mágiával vádolták meg. 2012-ben a rendőrség megtorlóintézkedéseket hozott egy ellenzéki tömeggyűlés résztvevői ellen, amelynek szervezetőit azzal vádolták meg, hogy kakassal akartak rontást hozni az irodáikban házkutatást végző rendőrökre.

Kapcsolódó írásaink