Krónika

Előállítottak egy mosómedvekölyköt

Aggasztotta a vásárlókat

Kölyök mosómedve sipákolt a Frankfurt melletti Schlüchtern egyik szupermarketének parkolójában, ahonnan a helyi rendőrségre került. Ott egy főbiztos vette a szárnyai alá, és addig telefonálgatott, amíg nem talált számára megfelelő elhelyezést. Okkal volt nehéz a rendőrnő dolga – írja a police.hu.

Előállítottak egy mosómedvekölyköt
Kölyök mosómedvét fogott a rendőrség
Fotó: police.hu

Vásárlók jelezték a tágas vegyesbolt személyzetének, hogy mosómedvebocs téblábol az üzlet parkolójában, és félő, hogy egy tolató autós egyszer csak el fogja gázolni. Hamarosan bejelentés érkezett az ABC-ből a rendőrségre, és percekkel később két járőr jelent meg a kereskedésnél. Rövid kergetőzést követően elkapták a legfeljebb néhány hetes emlőst, és mivel szolgálati autójuk csomagtartójában vittek kisállatszállításra alkalmas dobozt, abba tették. A kapitányságon Sabine Meyer főbiztos vette a szárnyai alá, és addig telefonálgatott, amíg talált egy állatmenhelyet, ahová Pedrót befogadták, mert ezt a nevet adta a kis mindenevő ragadozónak. A testületi színes hír további érdekessége, hogy gondozását követően az állatot visszaviszik a természetbe. Abba az európai természetbe, amelybe az ember telepítette be.

A mosómedve 2016 óta szerepel az Európai Unió inváziós állatfajok listáján, és szakértői becslés szerint immár legalább kétmillió mosómedve él Németországban. Mivel természetes ellenségei nincsenek, egyedszáma hamarosan átlépheti a kritikus határt. Több őshonos madárfajra is veszélyt jelentenek, mert szinte minden fészket elérnek, és nagyon szeretik a tojásokat, de az emberek lakókörnyezetét is kezdik meghódítani, mert a kukáknál szinte mindig találnak ennivalót.

Kapcsolódó írásaink