Krónika

Elraboltak, meggyilkoltak és feldaraboltak egy brit házaspárt Dél-Afrikában

A testrészeket kuruzslóknak adták el

A 73 éves Anthony Dinnis és felesége, a 78 éves Gillian Dennis 30 éve élt Dél-Afrikában, amikor egy háromtagú, fegyveres banda elrabolta őket – írja az origo.hu.

Elraboltak, meggyilkoltak és feldaraboltak egy brit házaspárt Dél-Afrikában
Egy afrikai boszorkánydoktor vagy kuruzsló (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Issouf Sanogo

A házaspár eltűnése úgy derült ki, hogy az egyik szomszédjuknak feltűnt, hogy régóta nem látta őket. Bekopogott a házukba, de mivel nem kapott választ, kinyitotta az ajtót. A házban csak a háziállataik voltak bent, nem volt nyoma dulakodásnak, nem is tűnt el semmi.

Az eddigi információk szerint egy háromtagú, fegyveres banda rabolta el a házaspárt.

A banda tagjai között volt két munkás, aki náluk dolgozott, valamint a kertészük.

Az üggyel kapcsolatban sokáig nem hoztak nyilvánosságra információkat, az egyik gyanúsított azonban bevallotta, hogy brutálisan meggyilkolták a házaspárt.

Objektum doboz

A részletek akkor derültek ki először, amikor az ügyben nyomozó rendőr felolvasta az egyik bandatag vallomását. Ebből kiderült, hogy miután nem kaptak váltságdíjat, az idős párt előbb brutálisan meggyilkolták, majd feldarabolták őket. A testrészeket Johannesburgba vitték, ahol eladták kuruzslóknak.

A Daily Mail információi szerint Dél-Afrikában a kuruzslók emberi testrészekből csinálnak különféle főzeteket, amelyeket később eladnak.

A házaspár lánya elárulta, hogy a szülei eltűnése után ő és az egyik testvére is kapott üzenetet az anyja telefonjáról, amelyben 85 ezer fontot követeltek. Ezek után kérte a rendőrséget, hogy vessenek be mindent a szüleik megtalálása érdekében, ezt azonban nem tették meg. Amikor azt kérte, hogy helikopterrel fésüljék át a környéket, azt a választ kapta, hogy három helikopterükből kettő lezuhant, a harmadik pedig nem működik. A nő és a családja szerint a rendőrség azért nem tett meg mindent a nyomozásban, mert valamit el akarnak titkolni.

A helyi ügyészség bizonyítékok hiányában egyelőre ejtette a vádakat az elfogott férfiak ellen, a rendőrség azonban folytatja a nyomozást.

Ahogy korábban megírtuk, egy férfi rengeteg pénzzel tartozott két férfinak, akik emiatt tavaly nyáron egy találkozót beszéltek meg vele egy parkolóban. Ott a férfit megfenyegették és kényszerítették, hogy üljön be a két erőszakos férfi autójába. Ezután egy házba vitték, ahol egy család lakott több kiskorú gyerekével. A garázsba vitték, ahol napokig láncon tartották fogva, miközben többször brutálisan megverték.

Korábban egy bűnbanda egy 30-as éveiben járó üzletembert, Dylan Huangt rabolt el, aki éppen három nővel golfozott a hertsi Brocket Hallban, mikor öt ismeretlen férfi, akik a Kidnap Horror Banda tagjai, váratlanul megtámadták. A banda a férfit fegyverrel fenyegette, többször arcon ütötte, majd egy autóba kényszerítette. Az emberrablók azzal próbálták sakkban tartani az üzletembert, ha nem működik együtt velük, akkor megkéselik. 30 órával Dylan elrablása után a férfi kínzása hirtelen véget ért, ugyanis a banda Cobham közelében kidobta, majd az emberrablók megpróbáltak elmenekülni az országból. Később a banda egyik tagját, a 35 éves Tianfu Guot tavaly októberben elfogták, majd kihallgatták, ahol tagadta az emberrablást.

Kapcsolódó írásaink