Krónika

Az angol nyugdíjas tizenkét évig a szomszédja villanyszámláját fizette

Egy angol nyugdíjas villanyszámlája néhány hónapja a háromszorosára nőtt, ezért télen takarékoskodni kezdett a fűtéssel, a világítással, de hiába.

Az angol nyugdíjas tizenkét évig a szomszédja villanyszámláját fizette
Villanyautó töltése miatt derült ki a tévedés
Fotó: AFP/ANP/ANP Mag/Andy Smulders

Margaret Robinson villanyszámlája a szokásos 15-ről 51 fontra emelkedett. A The Sun beszámolója szerint az idős asszony spórolni kezdett az árammal, majd nyomozni kezdett. Felfigyelt arra, hogy a villanyórája számlálója akkor kezdett el pörögni, amikor a szomszédja bement a garázsába feltölteni az autóját árammal.

Azonnal felvette a kapcsolatot a lakások építőjének a cégével, amely márciusban küldött munkásokat, hogy kiássák a két ház közötti föld alatti villanyvezetéket. Kiderült, hogy tizenkét évvel ezelőtt a kábeleket felcserélték, így a szomszédok egymás számláit fizették.

Mivel a két fogyasztás között tavaly augusztusig nem volt jelentős különbség – csak azután lett, hogy a szomszéd elkezdte a garázsában tölteni az elektromos járművet – ezért Robinson 538 fontot kapott vissza túlfizetésért. A munkások pedig visszacserélték a vezetékeket, így most mindketten a saját fogyasztásuk utáni számlát fizeti.

Margaret pedig örül, hogy télen már nem kell a saját lakásában fagyoskodnia.

Kapcsolódó írásaink