Krónika
A boldogsághormont befolyásoló élelmiszereket neveztek meg
Van azonban két olyan termék, amely növeli a hormon termelését

Elmondása szerint a legnagyobb endorfinkitörés a fájdalom leküzdésekor következik be. Van azonban két olyan termék, amely növeli a hormon termelését: a csípős paprika és a keserű csokoládé.
Az endorfinok narkotikus anyagok, amelyek az agyban termelődnek – mondták a szakértők.
Malysheva kollégái elmondták, hogy a csípős paprika kapszaicint tartalmaz, amely beindítja az endorfin termelődését. Ezt fájdalomcsillapítóként is használják. A gyógymód szerepel a fájdalom kezelésére vonatkozó szabványokban. Emellett a keserű csokoládé is serkenti a boldogsághormon termelődését. Ez akkor érezhető, amikor az ember ezt a terméket fogyasztja. Van egy másik módja is az endorfinok növelésének – a testmozgás.
Korábban Malysheva azt mondta, hogy a stressz az élet szerves és fontos része. Szerinte ez a test fontos állapota.
Natalia Shindryaeva orvos-neurológus is azt mondta, hogy a sajt, a szárított gyümölcsök, a hüvelyesek, az étcsokoládé triptofánt tartalmaz – egy aminosavat, amely az úgynevezett boldogsághormonná, szerotoninná alakul át. Ez segít csökkenteni a stressz szintjét az emberi szervezetben.