Krónika

A táplálkozási szakemberek megnevezték a legegészségesebb terméket

Fogyasztása segít a látás megőrzésében és a csontok erősítésében is

A táplálkozási szakemberek egy olyan szupertermékről számoltak be, amely nemcsak hasznos, hanem mindenki számára elérhető is – írta meg az rbc.ua.

A táplálkozási szakemberek megnevezték a legegészségesebb terméket
A tojás fogyasztása pozitív hatással van az agyműködésre (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Photononstop/Hélène Guermonprez

Táplálkozástudományi szakemberek megnevezték az emberi egészség szempontjából leghasznosabb terméket, amely tartalmazza az egészséghez szükséges legtöbb elemet. A hétköznapi csirketojásról van szó.

Erre a következtetésre a dallasi Akadémiai Orvosi Tudományok Központjában jutottak – írja a Sursorinfo.

A szakértők szerint a tojás hatalmas mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Többek között van benne kolin, vas, állati fehérje és cink, folsav és B12-vitamin.

A csirketojás rendszeres fogyasztása szabályozhatja az étvágyat, javíthatja az agy egészségét és működését.

Fogyasztása segít a látás megőrzésében és a csontok erősítésében is.

A terhes nők számára pedig azért hasznos a tojás, mert megvédheti a magzatot a születési rendellenességektől.

Kapcsolódó írásaink