Krónika

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki gumiabroncsokból épített kerítést

A tanyájához vezető bekötőutat pedig építési törmelékkel töltötte fel

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki gumiabroncsokból épített kerítést a tanyájához, az odavezető bekötőutat pedig építési törmelékkel töltötte fel – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki gumiabroncsokból épített kerítést
A kerítésépítéshez használt gumin kívül jelentős mennyiségben tárolt abroncsokat az udvaron is
Fotó: AFP/Biosphoto/Biosgarden/Yann Avril

Szanka Ferenc közölte, a férfit a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének minősített esetével vádolják.

A férfi a Hódmezővásárhely környéki tanyájához vezető bekötőutat – a vádirat szerint – építési törmelékkel töltötte fel mintegy 150 méter hosszan. A betont, cserepet, téglát és palát három-öt méter szélességben és váltakozó vastagságban helyezte el. A földre lerakott, elásott törmeléket le is döngölte.

A tanya köré használt autógumikból épített kerítést 1,5-1,7 méter magasságban csaknem 150 méter hosszan. A kerítésépítéshez használt gumin kívül jelentős mennyiségben tárolt abroncsokat az udvaron.

A férfi által elhelyezett építési törmelék „az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas”, a hulladék teljes mennyisége – a gumiabroncsokkal együtt – mintegy 335 köbméter volt, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel – tudatta a főügyészség szóvivője.

Kapcsolódó írásaink