Krónika

Megtalálták a verőcei hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét

Több embert még mindig keresnek

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.

Megtalálták a verőcei hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét
A Katasztrófavédelem Önkéntes Mentőszervezetének hajója a Dunán az Újpesti vasúti hídnál, ahol a balesetet szenvedett motorcsónak utasai után kutatnak
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél találták meg, több embert még kersnek – írták.

Szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig a negyedikre.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét „a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.

A kisgéphajót és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre.

Kapcsolódó írásaink