Krónika

Burkolatfelújítás kezdődik a Nagy Lajos király útján

Az útszakasz 210 méteren, 2000 négyzetméternyi felületen újul meg

Keddtől nagyfelületű aszfaltozás kezdődik a XIV. kerületi Nagy Lajos király útján a Gyarmat utca – Bácskai utca közötti szakaszon, a munkálatok idejére – várhatóan május végégig – egyirányúsítják a Nagy Lajos király útját az Erzsébet királyné útja felé a Telepes utcától – tudatta a Budapest Közút pénteken.

Burkolatfelújítás kezdődik a Nagy Lajos király útján
A XIV. kerületi Nagy Lajos király útján a Gyarmat utca – Bácskai utca közötti szakaszon megkezdődik az út aszfaltozása
Fotó: AFP/ANP/ANP Mag/Sem van der Wal

Közleményük szerint a fővárosi önkormányzat finanszírozásában megvalósuló kivitelezés keretében a töredezett burkolatot lemarják és új aszfaltburkolatot kap a terület, elvégzik a szerelvények szintbe helyezését, valamint az új burkolatra új burkolati jeleket festenek.

Az útszakasz 210 méter hosszon, 2000 négyzetméternyi felületen újul meg.

Az építkezés ideje alatt az Örs vezér tere irányában a javasolt terelőút a Róna utca – írták.

Közölték, az építkezés miatt az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek.

A 32-es busz útvonala módosul az Örs vezér tere felé, a Dorozsmai utca – Thököly út közötti szakaszon a Róna utcán át közlekedik. A Bosnyák tér felé nem érinti a Nagy Lajos király útja/Czobor utca, a Kerékgyártó utca, valamint a Bosnyák tér megállót. A Róna utcában az Erzsébet királyné útjánál ideiglenes megállót alakítanak ki a busz számára, továbbá megáll a 82-es troli Uzsoki Utcai Kórház megállójában, valamint a Bosnyák térnél a Thököly úton, a 907-es busz megállójában.

A Nagy Lajos király útja – Telepes utca – Bácskai utca csomópont marását-aszfaltozását hétvégén végzik majd, emiatt május 25-én és 26-án a 124-es, a 125-ös, a 125B és a 277-es járatok a Bosnyák térről elindulva a Csömöri úton közlekednek.

A Rákospalota felé közlekedő buszok a Rákospatak utca páratlan oldalán érik el a Telepes utcát. A Telepes utcai csomópont előtt ideiglenes buszmegálló peron létesül. A városhatár irányába kimaradnak a Telepes utca 1/B előtti Telepes utca és a Fűrész utca megállók – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink