Krónika
Milyen élelmiszerek tartalmaznak antioxidánsokat?
A szervezet természetes pajzsa

Melyik élelmiszer a legjobb antioxidáns
A C-vitamin az egyik legismertebb és legjobb nem enzimatikus antioxidáns.
A C-vitamint tartalmazó élelmiszerek közé tartozik a fekete ribizli, a csipkebogyó, a kivi, a paprika, a citrusfélék, a spenót és a zöldségek.
Melyik tea tartalmaz több antioxidánst
Bármelyik tea jótékony hatású valamilyen módon, de úgy tartják, hogy a zöld fajták tartalmazzák a legtöbb antioxidánst. És ezt valóban be is bizonyították a tudósok. A matcha teapor például háromszor több antioxidánst tartalmaz, mint a klasszikus zöld tea.
Az antioxidánsok ellensúlyozzák a szabad gyökök által okozott károkat. Így védik a sejteket és segítenek megelőzni a betegségeket.
Melyik dióban van a legtöbb antioxidáns
A diófélék nemcsak az izmoknak, a hajnak és az immunitásnak tesznek jót zsír-, aminosav- és vitamintartalmuknak köszönhetően, hanem kiváló sejtvédők is a szabad gyökök ellen.
A mogyoró, a dió, a mandula és a pisztácia tartalmazza a legtöbb antioxidánst.