Krónika

Frontális karambolt okozott az ittas sofőr

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben – írja a baon.hu.

Frontális karambolt okozott az ittas sofőr
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

A vádirat szerint a Kiskunfélegyháza környéki településen élő férfi mielőtt elindult autójával Kecskemétről, a „kristály” fantázianéven ismert új pszichoaktív anyagot fogyasztotta – írja a baon.hu.

Az elkövető Kecskemétről Kiskunfélegyháza irányába a megengedett 90 kilométer/óra helyett mintegy 95-100 kilométer/óra sebességgel közlekedett, és bódult állapota miatt egy kanyarban nem tudta követni az út vonalvezetését, ezért áttért a bal oldali forgalmi sávba. Itt nekiütközött a szemből szabályosan, mintegy 65-70 kilométer/óra sebességgel érkező gépjárműnek. Az ütközés után a két autó az úton keresztbe, egymással szemben állt meg.

A baleset következtében a sértett maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja, és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. Az elkövető bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó írásaink