Krónika

Történelmi siker: Aranyérmes lett a fehérvári sör a világ egyik legnagyobb versenyén

Magyar sör sosem nyert még

A székesfehérvári Hübris Sörfőzde már tavaly is érmet zsebelt be (mülna, avagy málnás söre ízvilágáért) az Arany Sörpecsét (Pivní pečeť) cseh sörversenyen, idén pedig a sür aranyérmet szerzett a cseheknél – írta meg a Feol.hu.

Történelmi siker: Aranyérmes lett a fehérvári sör a világ egyik legnagyobb versenyén
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Ezt az elismerést eddig még soha nem kapta meg magyar főzde lágere – írták közleményben, kiemelve, az már önmagában ritka, hogy a kategóriagyőzelmet nem egy cseh sör söpri be.

Az Arany Sörpecsét versenyre 1990 óta minden évben a világ számos országából érkeznek nevezések, több száz sörgyár száll versenybe, 42 különböző kategóriában.

„Az aranyérmet kiérdemlő sür a hübris legklasszikusabbja, pilseni recept alapján készülő sör, amelynek esetében rengeteget kísérleteztek, hogy olyat hozzanak létre, amellyel ők maguk is maximálisan elégedettek lehetnek. A székesfehérvári főzde a sör megalkotásakor nem kevesebbszer, mint tízszer futott neki a próbafőzésnek, mire megtalálta a tökéletes receptet” – írta a cég. Hozzátették:

„A sör számára a legnagyobb bók éppen az, hogy a kifejezetten pils kategóriában erős nemzet ítélte oda neki az arany minősítést.”

Kapcsolódó írásaink