Krónika

Tizenhét év fegyházra ítélték a féltékenységből bántalmazó férfit

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnös

Nem jogerősen tizenhét év fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki 2022 szeptemberében féltékenységből húsklopfolóval és késsel támadt fitneszmodell feleségére a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírteleken.

Tizenhét év fegyházra ítélték a féltékenységből bántalmazó férfit
Képünk illusztráció
Fotó: ANP via AFP/Roos Koole

Bartha Andrea, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az ítélet tényállása szerint házasságuk megromlása miatt a nő közös kiskorú gyermekükkel együtt 2022 júniusában elköltözött a férjétől. A férfi nem tudta elfogadni párja döntését, ezért 2022. szeptember 30-án a hajnali órákban nyírteleki otthonába hívta a nőt, ahol vitatkozni kezdtek. Ennek során a széken ülő feleségét egy húsklopfolóval fejen ütötte, a padlóra esett nőt ezután több alkalommal olyan erővel szúrta hátba, hogy eltört a kés pengéje – ismertette a szóvivő.

Hozzátette, miután az asszonynak sikerült felállnia, támadója a háta mögé került, belemarkolt a hajába, nyakát hátrafeszítette és egy másik késsel a nyaka mindkét oldalát megszúrta.

A kiabálásra felébredt és sírni kezdett a másik szobában alvó gyermekük, ekkor a férfi behúzta a nőt a hálószobába, majd utána vitt egy fejszét és egy kötelet is. A nőnek maradt annyi lélekjelenléte, hogy halottnak tettette magát – folytatta Bartha Andrea –, így a férfi azt hitte, hogy meghalt, felhagyott a bántalmazással, és öngyilkosságot kísérelt meg a fürdőszobában.

Ezalatt a nő kimenekült a házból és segítséget kért a szomszédoktól – tette hozzá.

A szóvivő közleményében utalt arra, a vádlott az eljárás során azzal védekezett, erős felindulás vezérelte tettét, mert a sértett meghazudtolta őt, amikor felelősségre vonta, hol és kivel töltötte az éjszakát.

A bíróság nem fogadta el a védekezést, mivel a telefonszolgáltatótól beszerzett, sértett és vádlott készülékére vonatkozó cellainformációk és egyéb bizonyítékok ezt nem támasztották alá – írta Bartha Andrea.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó írásaink